Despre Noi !

Activitatea interbelică

În primăvara anului 1929, la Bucureşti ia fiinţă primul Club Rotary din România, din iniţiativa lui Christian Penescu-Kertsch, care a devenit şi cel dintâi preşedinte. Acesta este urmat imediat de cluburi Rotary în două mari oraşe ale ţării – Cluj şi Timişoara. Scopurile şi idealurile rotariene sunt înţelese şi acceptate de elita intelectuală a ţării, din toate domeniile de activitate – ştiinţă, artă, afaceri – rezultatul fiind înfiinţarea a încă şase cluburi la Arad, Braşov, Câmpina, Cernăuţi, Iaşi şi Ploieşti. Cu nouă cluburi, în anul 1936, se creează Districtul românesc, care primeşte numarul 84. Efectul activităţilor şi acţiunilor rotariene începe să se vadă pe întreg teritoriul ţării: proiecte educaţionale şi din domeniul sănătăţii copiilor, de căutare de locuri de muncă pentru tineri bolnavi sau cu handicap, dar şi de construcţia unui refugiu pentru schiori în munţi. Dar, în plin avânt, mişcarea rotariană este interzisă, în 1939, de catre regimurile autoritare în toată zona central-est-europeană.

Formarea noului District 2241

În anul 1992, cu sprijinul rotarienilor francezi, se reînfiintează Clubul Rotary Bucureşti. Ca şi prima dată, el va fi urmat imediat de cluburile din Cluj şi Timişoara, pentru ca în luna iunie 1996 să existe în România 13 cluburi, care faceau parte din Districtul 1160 din Paris.

Primul Club Interact a luat naștere în anul 2000 în Râmnicu Valcea. Urmând modelul rotarian, în anul 2007 s-a înființat Districtul Interact coordonat de DIR (District Interact Representative), Vice-DIR, secretar și asistenți zonali.

În prezent, Districtul cuprinde 71 de cluburi în România și unul în Chișinău, este organizat în 4 zone și numără peste 1750 de membri.

Ce facem pentru noi?

Activitatea interactiană presupune și o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a membrilor săi, astfel încât aportul acestora în comunitățile din care fac parte să fie unul semnificativ.
Leadership-ul este unul din elementele cheie al dezvoltarii, iar cu ajutorul clubului Rotary, tinerii interactieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate. În acest sens, membrii Interact pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și traininguri vocaționale.

Mai multe detalii pe pagina oficială a Districtului Interact 2241