Categorii
Evenimente

Promenada Inimilor 2023

Prima pagină » Evenimente » Promenada Inimilor 2023

Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța alături de Interact Cetatea Tomis și Rotaract Cetatea Tomis împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, a continuat și în 2023 programul ”Promenada Inimilor” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

Startul plimbării a fost Piața Ovidiu, iar traseul a avut o lungime de aprox. 2 km (Piata Ovidiu, Cazino, Portul turistic Tomis, Piata Ovidiu.
La jumătatea traseului, în fața statui lui Mihai Eminescu de pe faleza Cazinoului, cei prezenți au putut admira un moment de tango, cu participarea Școli Villa de Tango și a dansatorilor din Constanța.
Program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.
Parteneri: Farmacia Catena, Societatea Națională de Cruce Roșie, Villa de Tango, ARTCO șu Primăria Constanța.