Programul districtual Rotary „Youth Exchange”

[wpseo_breadcrumb]
Un grup de copii din Argentina, Brazilia, Mexic și SUA, din Programul districtual Rotary „Youth Exchange” au vizitat cluburile constănțene: Rotary Yachting, Rotary Constanța, Rotary, Interact și Rotaract Cetatea Tomis. Împreună au făcut un tur al Centrului Vechi din Constanța, având ca ghid pe doamna Diana Slav, căreia dorim să-i mulțumim pentru prețioasele informații!
     Programul Rotary Internațional de Schimb de Tineri (YEP) reprezintă o experienţă deosebită care face ca în fiecare an mii de tineri să călătorească în zone diferite ale lumii pentru a trăi şi a studia într-un mediu diferit de cel în care au trăit până atunci. Programul a început în prima jumătate a secolului al XX-lea în Europa, apoi în SUA, ca schimb de tineri ai familiilor rotarienilor, ca în timp să devină accesibil tinerilor din comunităţile în care existau cluburi Rotay. În prezent sunt implicate peste 100 de ţări, scopul principal al acestui program fiind promovarea înţelegerii internaţionale, care oferă tinerilor o oportunitate unică de a-şi lărgi orizontul de cunoaştere. Impactul final pe care programul îl va avea asupra vieţii elevilor care au avut şansa să participe este inestimabil. Mulţi dintre aceşti tineri au şansa de a fi în viitor conducători ai comunităţilor din care fac parte.
     În Districtul 2241 programul a început în anul 1996, când, cu sprijinul lui Jack Schraeter din multidistrict ESSEX-SUA, au plecat câţiva tineri în SUA.