Categorii
Evenimente

Mișcare de Ziua Mondială a Inimii

Prima pagină » Evenimente » Mișcare de Ziua Mondială a Inimii

Clubul Rotary CETATEA TOMIS Constanța împreună cu Interact CETATEA TOMIS au continuat și în 2020, programul „Promenada Inimilor”, care îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii sărbătorită pe 29 septembrie.

În acest sens cei mari dar și cei mici au parcurs traseul din stațiunea Mamaia care are o lungime de 1,5 km, începând din fata vilei nr. 1 Mamaia, sediul Radio Constanța, Radio Vacanța.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în zeci de ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.