Categorii
Evenimente

Workshop dedicat prevenției consumului de substanțe interzise

Prima pagină » Evenimente » Workshop dedicat prevenției consumului de substanțe interzise

Voluntarii Interact Cetatea Tomis au participat astăzi la un workshop organizat de Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța în cadrul campaniei ”Fii liber” – de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive.

Principalele obiective ale campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanţe psihoactive (NSP) sunt creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe noi psihoactive, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă la nivelul populaţiei generale cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară şi la risc de consum de droguri, respectiv 15-34 de ani.

Prin derularea acestei campanii, Agenţia Naţională Antidrog işi propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale.

”FII LIBER!” este o campanie care își propune, la nivel naţional, crearea unei reţele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au răspuns întrebărilor tinerilor și au pus accent deosebit pe pericolul consumului acestor substanțe.

Un alt moment al workshopului primit cu deosebit interes de voluntarii Interact Cetatea Tomis a fost legat de noțiunile de bază ale prim-ajutorului care poate fi acordat unei persoane care a consumat substanțe psihoactive.

În acest sens o echipă a ISU Constanța, invitată la workshop de organizatori le-a demonstrat practic tinerilor ce trebuie făcut în situația menționată și a răspuns la întrebările tinerilor, avizi de informație.

Mai multe informații despre campania Agenției Naționale Antidrog puteți găsi aici.